tiistai 2. maaliskuuta 2010

SYÖVERI

Saatanan Satelliittien uusi sarjakuvalehti "Syöveri" on saatettu maailmaan. Lehden tilausohjeet löytyy kvaakista.
Kansi: J.RinteeHieman historiaa lehden takaa.

Vuosi-pari sitten Vitikaisen Vesa otti minuun yhteyttä ja kertoi ideasta tehdä yhteinen sarjakuva vanhojen Conan Barbaari sarjakuvien hengessä. Jako oli että Vesa kirjoittaa, minä piirrän. Ideakin oli Vesalla valmiina ja siitä syntyi Vitikaisen kuvakäsis tarinaan "Hellman". Innostuin uudenlaisesta tarinasta, joka tuntui vaihtelulta Kaamion kauhusarjakuvien jälkeen ja sainkin ensimmäisen 7-sivuisen Hellmanin piirrettyä aika nopeasti, omalla mittapuullani mitattuna. Sivujen kokokin oli mahtipontinen A3. Vuodenpäivät Hellman sitten pyöri pöytälaatikossa valmiina vaanimassa sopivaa julkaisua.

Vuoden aikana, Hellmanin piirtämisen jälkeen, oli syntynyt kuitenkin kipinä ja ideanjyvänen piirtää toisenlaistakin, Conanin jalanjäljillä kulkevaa sarjakuvaa. Olin juuri kahlaamassa läpi Suomen kansan myyttejä, tarinoita ja uskomuksia käsitteleviä kirjoja, jotka olivat tuolloin myös tehneet minuun suuren vaikutuksen mielenkiintoisella sisällöllään. Olihan niillä todelliset, pitkät perinteet suomen kansan, kristinuskoa aikaisemmassa ja vielä sen aikaisessakin, historiassa. Tämän innostuksen seurauksena syntyi käsikirjoitus "Mestaaja" -sarjakuvaan, joka tavoittelee Conan-sarjakuvien hienosti luotua kalmankalskeaa sankarihenkeä yhdistämällä tämän Suomalaisiin maisemiin ja myytillisiin kansantarinoihin. Päätin itse piirtää osan Mestaajaa mutta avukseni kysyin myös Ville Koskivirtaa, jonka mustavalko-kuvituksen tiesin sopivan täydellisesti Mestaajan tavoittelemaan vihaisen-raivoisaan tunnelmaan. Koskivirta suostui ja saimme Mestaajan-tarinan "Käärmeiden Käräjäkivi" valmiiksi yhteistyönä.


Näiden kahden sarjakuvan ympärille päätin lopulta toimittaa kokonaisen lehtijulkaisun Saatanan Satelliittien nimissä, lisää sarjakuvatarinoita saatiin kasaan mukavasti ja kourallinen jäi vielä käteenkin lehden valmistuessa. Nyt lopulta tämä ylpeydenaiheeni, kumartelematon 24-sivuinen, m/v ug-sarjakuvalehti: "SYÖVERI" julkaistaan Tampere Kuplii 2010 sarjakuvafestivaaleilla!

Kiitokset kaikille mukana olleille tekijöille, Vitikainen, Koskivirta, Kesola, Tarkka, Rintee

1 kommentti:

Ilmari kirjoitti...

Sekä suurena Conan-fanina että suomalaisesta mytologiasta kiinnostuneena täytyy sanoa, että koko lehti ja varsinkin Mestaaja herätti kiinnostukseni. Tilaukseen!