maanantai 10. syyskuuta 2012

RUTTOKÄRRYT

Tämän vuoden Helsingin Sarjakuvafestivaalien alla on nyt julkaistu uusi sarjis: Ruttokärryt.

Tarina on alunperin pidempi mutta päätettiinkin Leuku-Villen kanssa jakaa se kahteen itsenäiseen osaan. Kuvitin itse ensiksi julkaistun Ruttokärryt ja Villen tekemä, jatkotarina julkaistaan ihan pikapuoliin perään. Villen osio on kulkenut tähän asti projektinimellä "Kovaa peliä Tornionjoella".

Sarjakuvan maailmasta:

Eletään siis abt.1200 luvun loppua. Näillä näppäimillä perustettavaa
Ruotsia hallitsee väliaikaisesti marski Tyrgils Knuutson (Eli tuttavallisemmin suomessa Torkkeli Knuutinpoika joka esiintyy jo sarjakuvan 2.osassa) koska kunkku ei itse ole vielä täysi-ikäinen. Tyrgils on nyt sitten tässä yksi pääpiruista.
Sankarin nimeämätön heimo Nevan suulla on alistettu tällä hetkellä
kristittyjen vallan alle mutta Novgorodilaiset taistelevat Nevan kauppareitistä ja Karjalaista myös tosissaan. Heimon tietäjä ja heimolaisia on paennut metsiin ja lähettänyt mestaajan hakemaan apua heimon pelastamiseksi, lapin shamaaneilta ja muilta voimahenkilöiltä, josta nämä pari valmiina olevaa tarinaa kertoo. Tämä kolmas nyt kirjoitettu tarina tapahtuu paluumatkalla lapista.

Sarjakuvan ideana on siis eräänlainen shamanistinen mytologiasurffaus ja semispykdelinen toiminta, jonka maailma on historiaan nojaava ja kansatarinoista itseänsä ammentava "mytologinen Pohjola".4 kommenttia:

Perkunas kirjoitti...

Leuku-Ville...tulee mieleen ihan ensin oulun rap-skene, Puukko-Alluineen jne :).


Mites on elämä menny, ookko joutanu käsitöiden parissa kikkaileen ?

Henri Joela kirjoitti...

Haha :D

Käsityöt on tällä hetkellä ollut vähemmällä. Viimeksi tuli käytyä viikinketjukurssilla mikä oli kyllä ihan perus ketjukurssi mutta uusia lenkkiketjumalleja olisi varastossa nyt kuitenkin jos joskus vaikka tarvitsee. Ketjupunokset kiinnostaisi tällä hetkellä jos joskus taas löytyy käsityöhommien kanssa aikaa vaihteeksi. Ainiin ja onhan valumallejakin tullut tehtyä, jopa porus Ukonvasara mallinen!!! :D Mites siellä, joko on kunnostusprojektit saatu tältä erää kuosiin?

Perkunas kirjoitti...

Ukonvasara, wtf ?

Kuvaa sellasesta, niin tehään vaikka kaupanvääntöä, ei oikein hotsita toi Kalavaleen iänikuinen amorphiksen joka puolelle avittama malli.


joo, työt loppu, niin nyt vasta ehkä pääsee keskittyyn omiin takojuttuihin, nehkatöihin, pikkukämpän kunnostukseen jne. Linnustuskausi alkoi tänään, se vie varmaan aikaani jonin verta seuraavan 2kk ajan.

Henri Joela kirjoitti...

Hyvä että tekemistä riittää :). Voin ilmoitella sitten jos joskus saan tuon valuprokkiksen sarjaksi asti, mikä olisi kyllä tarkoitus.