sunnuntai 8. syyskuuta 2013

TMP osa 5.

TARINOITA MUINAISESTA POHJOLASTA
#5 Kuoleman Kievari

Tarinassa ollaan edetty Hämeeseen ja on tullut talvi. Sankarijoukkio pysähtyy Kievariin lumimyrskyä suojaan, jossa tapaavat myös dominikaanimunkkeja. Pieni kievari alkaa pian käydä ahtaaksi kun erilaiset näkemykset maailmasta, ihmisistä ja uskosta kohtaavat.
5. Osan tarinan sisällä käydään läpi myös toinen Trondin kertoma tarina norjasta, ystävänsä kalastaja Hrafnin karusta kohtalosta. Tämän tapaiset tarinat eivät ole olleet todellisuudessakaan lainkaan tavattomia, sillä maailmassa, jossa kaikkea taikauskoa vainottiin oli helppo syyttää toisia ja leimata vihamiehiä pakanoiksi ja noidiksi, mikäli vain keksi heidän käytöksestään jotakin sopivasti poikkeavaa tai vanhoihin uskomuksiin liitettävää.
Dominikaanimunkkien kertomat tapahtumat Mestaustilaisuudesta taas ovat soveltava versio Christina Johansdotterin tapauksesta  (jonka tapahtumat sijoittuvat huomattavasti myöhempään aikaan). Näitä samantapaisia tarinoita sielunpelastuksesta löytyy käsittääkseni enemmänkin, joskaan niiden todenperäisyydeestä en sitten tiedä.
Kirkonmiehille sekä mestatulle itselleen tämä mestaukseen johtannut tapahtumaketju kuulostaa tarpeeksi loogiselta mutta sankariemme korviin tarina ei mene ihan täydestä ja maailman kieroutuneisuus alkaa painaa.

 

Ei kommentteja: